fastingapp

Áttekintés

Az időben korlátozott étkezést magam is űzöm, lassan 2 éve. Használtam is ilyen alkalmazást, így könnyen azonosulni tudtam a felhasználókkal.

Célcsoport

Olyan embereknek szól, akik az “időben korlátozott étkezés” rendszere szerint élnek, azaz a napi étkezéseiket maximum 8-10 óra  vagy még rövidebb időbe sűrítik, esetleg rendszeresen szoktak böjtölni. 

Miért hasznos ez a program?

Perszónák

Fő funkciók

Previous
Next

User Journey

Az app megnyitásakor egy rövid intrót követően a regisztrációs képernyő fogadja a felhasználót. A regisztráció után az alkalmazás megkérdezi a felhasználó céljait és az esetleges kockázati tényezőit (18 év alatti, gyermeket vár, krónikus beteg stb.). Ha a felsorolt dolgok közül bármelyik igaz rá, megjelenik a figyelmeztető oldal: mérlegelje a kockázatokat és konzultáljon orvosával mielőtt böjtbe kezdene. Ha ezek után böjtbe kezd, az a saját felelőssége.

Ha a rizikótényezők közül egyik sem igaz, akkor egy elfogadó oldal jelentkezik, mely röviden leírja az időben korlátozott étkezés előnyeit, de egy linken elérhető a figyelmeztető oldal is.

Ezek után az alapadatokat (magasság, testsúly, nem, kor) kéri, majd az adatok alapján ajánl egy böjtölési ritmust. Ha nem tetszik, 4 másik alapértelmezetten beállított közül választhat, vagy saját maga is beállíthat időablakot.

Ekkor elérhetővé válik a főoldal, ahol a felhasználó jelenlegi állapota látszik. Ha éppen böjtöl: mennyi ideje, meddig tart. Ha nem böjtöl: mikor kezdődik a következő. A státusz alatt a gyakori kérdéseket  és válaszokat találja. Az alsó menüben eléri a profiladatait, az aktuális állapotát, hasznos cikeket és tippeket olvashat, valamint a beállításokat is innen éri el.

A beállítások oldalon módosíthatja profiladatait, a céljait, valamint beállíthatja az értesítéseket. Itt találja a kontaktlehetőséget, az értékelést és itt kérheti az adatainak törlését.

Onboarding és böjtölési ciklus

Kész alkalmazás

A felhasználó útjának felvázolása után nagyjából körvonalazódott, milyen screenekre lesz szükség, melyek alapján elkészítettem a drótvázat (low-fidelity wireframe) a Figma tervezőprogramban. A drótváz elkészítése után kattintható prototípust készítettem. A prototípus végigköveti a felhasználó útját, melyhez összesen 108 db képernyőt terveztem. Iphone SE modelljére készült az alkalmazás, mert jelenleg ez a használatban lévő eszközök közül a legkeskenyebb méretű.

fastingapp

Összegzés, további lehetőségek

Az időben korlátozott étkezés egyre népszerűbb azok körében, akik igyekeznek tudatosan élni. A biohacker életmódot egyre többen követik, melynek gyakran része a böjtölés. Sajnos magyar nyelven még nincs elérhető alkalmazás, így ha ez a terv megvalósul, szuper lehetőség lenne a hazai biohackerek igényeit kiszolgálni. 

A későbbiekben megjelenhetnének alkalmazáson belüli vásárlásként ajánlatok biohackerek részére. Például: alvásmonitorozás, pulsoximeter, infravörös fényterápia, étrendkiegészítők, minőségi ételek.

Szeretnél te is okos webdesignt?

e-mail: hello@designspot.hu

e-mail: hello@designspot.hu

telefon: +36 70 613 6260

e-mail: hello@designspot.hu
telefon: +36 70 613 6260