Home Kitchen

Áttekintés

A globális lockdownok idején az átlagember súlyos nehézségbe ütközik a napi menüjét illetően is. Az otthonról dolgozás kihívása, hogy a munkavégzés minősége megmaradjon, ugyanakkor valamit enni kell minden nap. Lehetőleg minél olcsóbbat, könnyen elkészíthetőt és nem lenne baj, ha tartalmas és egészséges is egyben.

Ha nincs étterem, a rendelések pedig csúsznak, jobb ha magunk készítjük el az ebédünket. Azért készült ez az alkalmazás, hogy ebben a segítségedre legyen.

Funkciók

Receptgyűjtemény

Kereshető gyűjtemény, melyek közül böngészhet a felhasználó. Ami megtetszik neki, elmentheti, hogy később elkészíthesse. 

Főzés lépésről-lépésre

Az adott étel receptje egyben is elolvasható, de lépésről lépésre is lapozható, így a főzés közben egyszerűbb követni, hogy hol tartunk a folyamatban. Minden lépésnél kilistázza, hogy mely összetevőkre lesz éppen szükség.

Bevásárlólista

Ha nincs meg otthon minden összetevő, egy bevásárlólistát hozhat létre a felhasználó, melyben beállíthatja, hogy az adott recept összetevőiből miket kell megvásárolni ahhoz, hogy elkészíthető legyen.

Previous
Next

User Journey

A funkciók felvázolása után elkészítettem a felhasználó útját az alkalmazáson belül:

Wireframe

Miután kialakult, hogy milyen oldalakra lesz szükség, elkészítettem a főbb screenek drótvázát.

Wireframe

UI design

A drótváz után a végleges kinézet elkészítése következett, melyhez először a betűtípusokat, színeket és egyéb komponenseket kellett megtervezni.

Kész alkalmazás

Home Kitchen

Összegzés

Ez az alkalmazás, ha a jövőben megvalósul, véleményem szerint nagy segítséget nyújthat a főzéssel ismerkedőknek és a tapasztaltabb háziasszonyoknak (embereknek) is. A lépésről-lépésre funkció segít, hogy könnyebben követhető legyen, hol tartunk a főzésben, a bevásárlólista pedig segít megjegyezni, hogy mit kell még beszerezni, hogy az adott ételt el tudjuk készíteni. 

Az ötletelés közben felvetődött az igény kovászos kenyérsütésben segítő alkalmazásra, így várhatóan a következő projektemnél ez a téma lesz fókuszban. 

Új ismeretek:  

Figma – komponensek, auto layout, mockup készítés

Miro – sitemap készítés